fbpx

Veliki broj korisnika digitalnih printera dolazi u nekom trenutku, da li prilikom kupovine, ili u toku rada, u dilemu da li mašinu držati na originalnim ili zamenskim bojama.

Štamparije znaju koliko je važno odabrati pravi tip boje, onaj koji daje najbolju štampu i mašinu čini najproduktivnijom i najdugovečnijom. Iz tog razloga se jedan broj korisnika odlučuje za originalne boje, koje su pravljenje za štampu baš na njihovoj mašini. Proizvođač je taj koji garantuje za kvalitet svoje boje i printa, na svojoj mašini.

Na našem tržištu je dugi niz godina  mnogo popularnija upotreba zamenskih boja, koje su cenovno povoljnije, uz odličan kvalitet, kada su u pitanju vodeći svetski proizvođači.

Upotreba originalnih boja osigurava optimizaciju procesa štampe tako da daje najviši mogući kvalitet, odnosno izvuče maksimum iz mašine! Mnogi od Rolandovih najnovijih printera poseduju garanciju kompatibilnosti boja sa 3M ili Avery Dennison materijalima. Tako da vi iz svakog printa na određenom materijalu znate šta dobijate. Bez obzira da li je nova formula, unapređenje softvera ili novi dodatak, kada kupite Roland printer dobijate dugoročnu podršku i osiguravate najviši nivo usluga ka vašim klijentima. Kupovinom nove tehnologije na originalnim bojama dajete sebi šansu da mašinu instalirate na ekskluzivnim konfiguracijama boje (orange, green, fluo yellow itd), koje proizvođači zamenske boje u tom trenutku možda nisu stigli da razviju, odnosno svaku novinu dobijate šansu da imate prvi.

Kada su u pitanju zamenske boje, najvažnije je da se korisnik odluči za neke od najboljih i najpouzdanijih proizvođača. Zamena glave je luksuz koji je nepotrebno rizikovati prebacivanjem na bilo koju zamensku boju, tako da tu treba biti obazriv kome poveravate svoj biznis. Najveći svetski proizvođači zamenskih boja u sadašnje vreme nude povoljnije cene, uz takozvani mix and match ili plug and play sistem.  To znači da su njihove boje potpuno kompatibilne sa originalnim, da mogu čak da se menjaju jedna po jedna, dok ostali originali i dalje stoje i rade u mašini, kao i da nema potrebe za promenom profila. Sa pouzdanim i poznatim proizvođačima, rizik po vas je vrlo mali, jer oni imaju iza sebe ozbiljne sisteme, godine iskustva i odličnu podršku. Ukoliko sa druge strane imate posla sa nepoznatom internet kompanijom, koja nudi boju po značajno nižoj ceni, rizik je puno veći, jer je teško doći do podrške. Kada su u pitanju skupe mašine sa skupim glavama, ljudi ne žele da rizikuju sa nepoznatim.

Jedan od glavnih benefita zamenskih boja je ne samo trenutna cena kupovine, koja je niža od originala, već i cena eksploatacije. Kada projektujete koliko ćete boje kupiti tokom životnog veka printera, ušteda bude značajna. Originalne boje su u glavnom odlične, tako da i proizvođači zamenskih boja kopiraju taj kvalitet, ali po nižoj ceni za korisnika. Dešava se nekada da proizvođači zamenskih boja uspeju da unaprede neki od nedostataka originala, poput smanjenog intenziteta mirisa ili recimo poboljšane fleksibilnosti kod UV boja.

U zaključku ukoliko razmatrate zamenske boje, uradite domaći! Odaberite pravog proizvođača koji će najbolje raditi sa vašom mašinom i koji daje najbolju podršku. Razlika u ceni jedne od druge zamenske boje nije prevelika u odnosu na rizik koji nosi.  Može da vam donese velike probleme, ako pogrešite, ili značajnu uštedu ako donesete pravu odluku.

Odluka da li ćete koristiti originalne ili zamenske boje je na kraju na vama. I jedan i drugi izbor daju validne argumente. Ukoliko štampate manje, možda je bolje da ostanete na originalu, ukoliko štampate više dolazimo do matematike šta je više isplativo. U svakom slučaju kvalitetna zamenska boja se pokazala kao odlična alternativa originalnim bojama i kod naših kupaca je daleko najzastupljenija.

Ukoliko ste korisnik DTG printera, evo par saveta Brother proizvođača koji će vas naučiti koje su glavne karakteristike materijala, a šta treba izbegavati prilikom odabira tekstila za direktnu štampu na tekstilu. Iz Brothera ističu da je 6 faktora presudno za kvalitet dobijene štampe. Od vrste prediva, prečnika tkanja, stepena fibrilacije i ostalog u mnogome zavisi i krajnji rezultat. Detaljnije pogledajte – ovde.

Više informacija o našoj ponudi DTG printera zatražite putem maila: digital@difol.net.

Izdvojili smo za vas još jedan Siser blog sa korisnim savetima o pravilnom pozicioniranju materijala na tekstil pre konačnog termo transfera. Samo određivanje pozicije može doneti puno poteškoća te evo nekoliko smernica:

Front ( kvadrantni dizajn ) – Napravite središnju liniju i izmerite 5cm od dekoltea, duž vertikalnog nabora. Predložena veličina aplikacije 20x20cm. Savet: Najbrži način za pronalazak središta je da majicu presavijete na pola i uglačate.

Across chest ( horizontalni dizajn ) – Postavite dizajn u predelu gornjeg dela grudi iznad linije pazuha. Predložena veličina aplikacije 10x25cm.

Left/Right chest ( leva/desna strana) – Odredite vertikalnu liniju koja će početi sa strane okovratnika i vodoravnu koja će započeti šavom pazuha. Tamo gde se ove linije seku treba postaviti dizajn. Predložena veličina aplikacije 9x9cm. Savet: Ne postavljajte dizajn previše levo ili desno da ne bi završio u predelu pazuha.

Left/Right ( levo/desno vertikalno ) – Levi ili desni kraj okovratnika uzmite za referencu da biste centrirali dizajn, a zatim eksperimentišite sa visinom. Ovaj položaj je idealan za aplikacije sa slovima. Predložena veličina 30x10cm. Savet: Visina dizajna zavisi od veličine istog.

Left/Right sleeve ( levi/desni rukav ) – Centrirajte dizajn na rukavu, ako je širok poravnajte ga vodoravno. Predložena veličina 8.5×8.5cm. Savet: Da biste sprečili stvaranje šavova koristite Siser jastučiće za termo transfer.

Kao što ste primetili veličina vašeg dizajna je veoma važna. Prava veličina vam može uštedeti puno vremena a i novca. Iz Sisera savetuju da uvek proverite bar dva puta veličinu pre samog apliciranja.

Svako ko se bavi štampom se sigurno pre ili kasnije susreo sa ovim fenomenom, koji je povezan sa delikatnim balansom potpore, boja i ambijentalnih faktora prilikom sušenja štampe. Ispod ćemo navesti neke od informacija koje će vam pomoći da bolje razumete kontekst ove situacije.

  1. Bilo koji neprintani materijal je pravljen da ostane ravan, nesavijen, kada stoji na ravnoj podlozi. Čim dođe u kontakt sa bojama, odigra se hemijska reakcija i fizički proces koji menja originalni raspored molekula. Ovo se dešava sa bilo kojim tipom boje, bilo da je solventna, UV, latex ili vodena.
  2. Savijanje materijala nakon štampe je uzrokovano mehaničkim povlačenjem podloge posle isparavanja tečnih sastojaka boje. Gubitak mase u kombinaciji sa hemijskom reakcijom određenih komponenti, može uzrokovati privremeno ili stalno izgubljenu ravnoću.
  3. Atmosferski pritisak i vlažnost vazduha utiču na to koliko se brzo materijal suši. Na primer u danima kada je pritisak nizak, a vlažnost visoka, sušenje je komplikovano. Sa druge strane kada je visok pritisak, a vlažnost niska print se suši mnogo brže. Uvek je važno voditi računa u kakvim uslovima radite.
  4. Veliki nanos boje ima dvostruki efekat i na materijal i na produženje potrebnog vremena sušenja, što značajno povećava šanse za savijanje.

Sad kada znamo šta je to što utiče na savijanje našeg printanog materijala, kako možemo sebi da pomognemo?

  1. Pomoć procesu sušenja uz pomoć grejača i fenova – Isparavanje boje, može trajati više sati, ako ne i dana. Dok sva tečnost iz boje ne ispari, materijal će i dalje biti pod uticajem njihove hemijske akcije.
  2. Ostavite neštampanu marginu od nekoliko milimetara oko slike – pre nego što opsečete bilo koji print, savetuje se da se sačeka da se isparavanje završi. Ako ne možete da sačekate, pokušajte sa ovim trikom.
Gore