fbpx

Kao što smo već napomenuli izuzetno je važno da vaše uređaje održavate i čistite redovno. U ovom video klipu pogledajte detaljno korak po korak proces svakodnevnog čišćenja Rolandovih UV printera. Bilo da imate LEF-12i, 20 ili LEF2- 200 ili 300 procedura je ista. U klipu je predstavljena potrebna oprema kao i sam način rada. Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte nas: digital@difol.net.

Roland tehničari raznim savetima nude rešenja za različite probleme koji mogu da nastanu u primeni mašina, a mi vam u cilju što bolje podrške redovno prenosimo neka od njih.

U nastavku sledi : Kada i kako izvršiti opciju pred-uvlačenja?

Odličan način da se obezbedi optimalna tačnost reza na medijima koji su teži ili deblji od uobičajenih pvc folija je korišćenjem “Execute Pre-Feed” opcije u vašim RIP podešavanjima. Ovo omogućava štampaču da uvuče dovoljno materijala pre samog početka procesa štampe i sečenja. Sistem uvlačenja neće morati da povlači materijal iz težine rolne u samom print/cut procesu, već će se materijal uvlačiti lagano bez nepotrebnog zatezanja.

Postupak postavke ove opcije je sledeći:

  1. jednostavno otvorite karticu kontrole sečenja ( koja izgleda kao makaze ) i izaberite “Execute PRE-FEED operation”
  2. dovršite sva podešavanja kao i obično u RIPu. Kada se posao pošalje, štampač će ubaciti dovoljno materijala za posao, vratiti medij na pravo mesto i započeti operaciju štampe.

 

 

Razmišljate da uplovite u print/cut svet izrade aplikacija? Pogledajte onda ovaj Roland webinar i istražite prednosti ovakve izrade reklama, naučite neke osnove dizajna u Corelu i Illustratoru i izradite vaš prvi print/cut dizajn. Bez obzira da li ste možda već korisnik neke od print/cut mašina ili samo razmišljate o proširenju posla i nekim novim ciljevima, ovaj webinar je prava stvar za vas. Webinar pogledajte – ovde, a sve dodatne informacije oko vrhunskih Roland uređaja za ovu namenu zatražite od nas putem maila: digital@difol.net.

Većini nas se u nekom trenutku javila potreba za promenom boje vozila. Automobil u neku ruku predstavlja deo naše ličnosti, pa tako smele boje i neobični dizajn ostavljaju trajni utisak. Vozila masovne proizvodnje imaju ograničenu paletu boja, tako da smo navikli da iznova gledamo iste boje vozila. Transformacija vozila iz generičkog u novi pojačava identitet i pomaže drugima da nas pamte. Mnoga preduzeća biraju ovaj način predstavljanja svojih usluga ili proizvoda, čak vrlo često izdvajaju i veće sume novca da ih neko na taj način reklamira. Prepoznatljivost brenda raste i izaziva se opšti utisak napredovanja određene firme. Bilo da je iz ličnih ili pak promotivnih razloga promena izgleda vozila nam je sada lako dostupna.

Za promenu boje imamo dve opcije: oblepljivanje vozila folijom i farbanje vozila. Glavna razlika je što je farba trajna opcija, dok je folija uklonjiva. Ipak za kakav će te se preobražaj odlučiti zavisi od vaših ciljeva i potreba.

Oblepljivanje vozila predstavlja lepljenje prilagođenih nalepnica na karoseriju kako bi se delimično ili u potpunosti transformisao izgled vozila. Svaki deo nalepnica se pažljivo nanosi, nakon čega se termički obrađuje kako bi se lepak aktivirao i zalepio foliju na vozilo. Nalepnice ne utiču na fabričku boju vozila, te se nakon njihovog uklanjanja vraća prvobitna boja vozilu.

Farbanjem vozila menja se celokupna boja vozila. Potrebno je pre nanošenja boje dobro očistiti, odmastiti i izbrusiti auto. Nakon što se svi slojevi farbe nanesu i osuše, nanosi se i poslednji lak sloj.

Dok se zbog raznovrsne ponude varijanti folija ( sjajna, mat, cameleon, hrom, sa efektom galaxy i šljokica…) ili raznih dizajna odštampanih na auto folijama za štampu, može postići izvanredan efekat i dobiti vozilo koje prosto pleni, farbanjem se postiže efekat potpuno novog vozila.

Postavlja se pitanje šta je cenovno povoljnija varijanta? Što se cena izrade tiče, obe opcije su cenovno maltene u istom rangu. Jedino što je u većini slučajeva dizajn izgleda nalepnice kod oblepljivanja uključen u cenu.

Koji je postupak brži i lakši? Farbanje vozila je dugotrajan postupak. Potrebno je više vremena za pripremu i nanošenje slojeva farbe plus završnog sloja, tako da postupak traje i do dve nedelje. Oblepljivanje vozila folijom je znatno brži i jednostavniji proces, jer se radi o nanošenju jednog sloja folije i eventualno drugog sloja laminacije preko odštampanih aplikacija, za šta je potrebno nekoliko dana.

Šta traje duže? Koliko traje farbanje zavisi od kvaliteta rada i brige posvećene održavanju vozila. Oblepljivanje folijom u zavisnosti od boje i sastava same folije može trajati i do 10 godina.

Ono što je bitno napomenuti je da je oblepljivanje folijom fleksibilnija varijanta jer nudi mogućnost takođe jednostavnog uklanjanja. Što je i povoljnija varijanta u situacijama kada je potrebno promeniti namenu vozila ili ga prodati. Jednostavim uklanjanjem folije autu se vraća prvobitni izgled.

Za koju ste vi varijantu?

Za više informacija oko pravilnog odabira folija kontaktirajte nas.

Gore