Versa Studio BT-12 je mali, popularni DTG printer neverovatno jednostavan za upotrebu i održavanje, napravljen tako da pruža izvanredan kvalitet štampe. Evo nekoliko saveta i trikova pomoću kojih ćete dobiti najbolje otiske. 1.) Prilagodite gustinu boje prilikom instaliranja upravljačkog programa štampača – Kada prvi put instalirate upravljački program BT-12 printera možete da podesite i gustinu boje, ukoliko taj korak propustite neki naredni put u Postavkama odaberite “Svojstva štampača” i “Podesi gustinu boje”, a zatim podesite na sledeći način ( crna – 9, cyan/magenta/žuta – 7 po boji); 2.) Podesite nivoe osvetljenosti i kontrasta u Roland Design softveru – Ručno podešavanje nivoa osvetljenosti i kontrasta odabranih JPG i PNG slika, pomoćiće u postizanju što boljeg kvaliteta. Pomeranjem klizača na 75% za oba svojstva je prihvatljivo na većini slika, ali određene fotografije će tržiti promenu nivoa osvetljenosti, dok će nivo kontrasta biti ok. U tom slučaju ćete prilagoditi podešavanja vašim fotografijama. Za više informacija o ovoj mašini možete nas kontaktirati putem maila: digital@difol.net.

Rotary Blade, uputstvo za upotrebu

Saturday, 21 November 2020 od

Rotary blade je specifičan nožić za sečenje materijala poput tkanine ili filca, a koji koriste kateri Silhouette proizvođača: Cameo 4, Cameo 4 Plus kao i najnoviji model koji će uskoro biti dostupan i na našem tržištu Cameo Pro. Korišćenje ovog noža se znatno razlikuje od korišćenja bilo kog drugog noža ili alata za Cameo katere, tako da su nam iz Silhouettea pripremili vodič kojim će vam pokazati kako potupak, tako i najbolja rešenja za koršćenje kroz praksu. Da biste skinuli vodič kliknite – ovde.

Iz Sisera su za sve korisnike termo transfer folija izdvojili TOP 10 saveta i trikova kako bi rad sa ovom vrstom folije učinili lakšim i bržim. 1.) Odštampajte svoj dizajn – Ukoliko imate komplikovan dizajn, najbolje je da ga odštampate i tako omogućite uvid u to šta treba ukloniti, a šta je sastavni deo dizajna; 2.) Postavite noseću stranu na dole, a lepljivu na gore – Pre početka rezanja na katerima potrebno je da pravilno postavite foliju, a to ćete učiniti ako sjajni sloj folije ( lice ) postavite na podlogu za sečenje, a sečete naličje; 3.) Napravite linije rezanja – Kako bi ste lakše i brže uklonili ono što je višak u odnosu na dizajn najbolje je da napravite linije po kojima ćete odrediti šta ide u otpad, a šta u dizajn; 4.) Koristite svetlo – Naravno da je za svaki posao potrebno pre svega obezbediti dovoljno svetla, kako bi učinak bio što precizniji i bolji; 5.) Uklonite višak odmah nakon nanošenja – U mnogim slučajevima najlakše je ukloniti višak folije odmah nakon nanošenja presom, dok je još uvek zagrejana, ali ovo se ne odnosi na materijale koji nemaju lepljive nosače. Saveti od 6-10 uskoro...

U ovom videu možete pogledati šta je ono što je bitno kada je vaš odabir flatbed printera u pitanju. Isti proizvođač – Graphtec, 2 novije serije, šta je ono što je različito, pogledajte.Više informacija o karakteristikama ovih proizvoda, kao i naše savete za pravilan odabir možete zatražiti putem maila: digital@difol.net.

Gore