U radnom procesu štampa/laminacija/isecanje, registracione oznake se koriste za poravnanje reza sa otiskom nakon što odštampanu i laminiranu grafiku vratite na isecanje. Mašina zatim očita registracione markere pre isecanja kako bi ispravila nastale nepravilnosti nakon laminacije. Ovaj proces odlično funkcioniše, ali u slučajevima gde je rez složen ili postoji više rezova, jedan skup registracionih markera neće biti dovoljan. U VersaWorks 6 programu sada imamo funkciju Multiple Crop Marks, koja nam pruža mogućnost da dodamo još registracionih markera, kako bismo mašini omogućili da održi visok nivo preciznosti tokom procesa izrade. Detaljnije pogledajte u tutorijalu – ovde.

Stručnjak za proizvodnju iz Rolanda već 31 godinu koristi VersaWorks softver od prve verzije, tako da je kroz godine posmatrao kako se softver razvija i postaje neverovatno intuitivan i sofisticiran RIP otisak koji danas poznajemo i volimo. U želji da korisnicima prenese deo svog znanja i objasni nekoliko ključnih karakteristika poslednje i najbolje verzije softvera, snimio je video prikaze koji će sve korisnike voditi korak po korak kroz osnovne funkcije. Video prikaze možete ispratiti – ovde.

Već smo govorili o novoj Alta Plus mašini Silhouette proizvođača.  Jedna on najboljih novih funkcija ovog 3D štampača je ugrađeni ventilator koji pomaže u izradi detalja na vašem 3d objektu. U ovom blogu pogledajte kako uz pomoć ove funkcije da napravite prilagođenu teksturu 3d vaze za cveće. Ovaj vodič koristi Silhouette Studio® Business Edition, da stvori obrazac za snimanje u obliku JPGa, ukoliko nemate Business Edition možete koristiti softver za uređivanje fotografija. Sve što vam je potrebno za izradu su: Alta Plus printer; Silhouette 3d softver; Business Edition i filament u boji koju želite. Ostale korake ispratite u blogu – ovde. Više o Silhouette mašinama na našem sajtu, na stranici Oprema.

Siser blog za sve početnike u korišćenju materijala za termo transfer  na tekstil. U blogu se navodi koje su to osnovne podele materijala, za šta se koriste i na koje materijale dobro prianjaju. Pa tako imamo standardni fleks materijal koji se lako seče i nanosi, dostupan u 56 fenomenalnih boja; zatim materijal sa bisernim efektom, kod koga metalni sjaj poboljšava fantastičan finiš i živopisne boje. Glitter materijal za neverovatan sjajni efekat, pomoću koga će vaš dizajn izgledati kao da pliva na tekstilu; Standardni flok materijal za aplikacije sa plišanim efektom; Siser Lumen materijal koji svetli u mraku, za neverovatne aplikacije. Svaki od ovih materijala moguće je naneti na tekstil kućnom peglom, kao i termo presom na mešavinu poliestera, pamuka i poly-pamuka. Detaljnije pogledajte u blogu – ovde. Za više informacija o dostupnim folijama kontaktirajte nas putem maila: info@difol.net.

Gore