fbpx

3D štampači postali su neophodni delovi opreme tokom pandemije i pravljenja razne opreme od kukica za maske i izuma za otvaranje vrata bez ruku, do delova medicinskih uređaja, štitnika za lice i samih maski.

Силхоуетте 101, Силхоуетте Америца Блог, Алта Плус, 3Д штампач, Алта штампач

Alta je idealna kako za početnike, tako i za eksperte u 3D štampi. Jednostavno je koristiti 3D printer koji vam omogućava da pravite modele i personalizovane objekte od PLA filamenta koristeći Silhouette 3D softver, koji je ujedno softver i za dizajn i za 3D obradu dizajna.

Postavljanje ALTA Plus printera je brzo i veoma lako, jer je već sastavljen i kalibrisan za rad maltene odmah nakon vađenja iz kutije. Ipak evo i nekoliko brzih saveta za podešavanje ovog printera:

Za prvu štampu predlažemo kuke za maske. Ove kukice su postale posebno popularne kod medicinskog osoblja koje provodi i previše sati pod maskama. Besplatan dizajn preuzmite – ovde, i počnite sa radom.

Алта Плус, 3Д штампач, Алта штампач, бесплатни 3Д дизајн, Силуета Алта 3Д штампач
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas.

Proširite vaš biznis

Friday, 14 May 2021 od

Najbolje rešenje za reklame velikog formata, odeću i auto industriju nam dolazi iz Graphteca. U pitanju je FC9000 najnaprednija serija roll to roll katera, hvaljena u svetu zbog svoje pouzdanosti i visoke preciznosti sečenja.

Dostupno je nekoliko modela sledećih širina:

i karakteristika:

 • Datalink bar kod – podržava bilo koju kombinaciju RIP softvera i printera
 • Neprevaziđena preciznost print&cut – ARMS – sistem naprednog registrovanja markera precizno čitaju registracione markere štampane na bilo kom štampaču na veliki broj različitih materijala, uključujući visoki sjaj, metalik, gliter i HI reflektujuću foliju.

 • Heavy-Duty sečenje – sistem uvlačenja materijala pruža mogućnost sečenja tankih i debljih materijala, poput magneta, gume i diamond-grade HI reflektujuće folije

 • Konturno sečenje i štancovanje – posebne pozicije alata za konturno sečenje i štancovanje omogućava dugovečnost noževa i teflonske podloge

Kakve sve aplikacije možete izraditi sa ovim katerom:

 • Nalepnice
 • Prozorska grafika
 • Saobraćajni znakovi (High Intensity Diamond Grade reflektujuća folija)
 • Termo transfer aplikacije na tekstil (mat, sjaj, gliter, metalik, flok, brik)
 • Folije za zatamnjivaje stakala
 • Folija za auto-laminaciju
 • Magnetna folija
 • Šabloni za peskarenje

Vaše je samo da zamislite!

Kontaktirajte nas za više podataka.

Ekonomik prese za majice

Thursday, 13 May 2021 od

Snabdeli ste se Starter Setom, nabavili ste kater mašinu za isecanje folija za tekstil, sledeće što vam treba jeste presa. Presa služi za lepljenje preslikača i folija ( fleks i flok ) na tekstil, pod određenom temperaturom i pritiskom. Ukoliko ste početnik u ovom poslu bilo da ste bazirali interesovanje na dalji razvoj i usavršavanje ili ste se odlučili da vam posao sa majicama donosi dodatni prihod, naš predlog je da razmotrite cenovno povoljnije varijante presa iz naše ponude.

Tako da u Ekonomik prese za majice spadaju:

TS Base je odlična ekonomična termo presa koja može da funkcioniše u prodavnici ili na raznim događajima za pravljenje majica na zahtev. Presom se lako rukuje, poseduje digitalni pokazivač vremena i temperature kao i centralno postavljeni mehanizam za podešavanje pritiska. Gornja ploča pruža ravnu površinu. Idealna za početnike, kao druga presa za dom ili prodavnicu, ili kao mobilna presa koju možete poneti na događaje poput sajmova automobila, plesnih takmičenja itd. za termo transfer personalizaciju na zahtev.

Presa radne površine 38×38 koja ima sve, udobnost u radu, preciznost koja pruža jedinstveni osećaj i sigurnost. Memorija za programiranje 3 režima rada, vam omogućava da radite seriju više različitih predmeta, koji se rade po različitim parametrima bez bespotrebnog gubljenja vremena oko reprogramiranja prese. Radna ploča se izvlači kao fioka i time vam omogućava nesmetano postavljanje i zamenu predmeta. Odlična je i za početnike, kao i za one koji razvijaju posao kao pouzdano i kvalitetno rešenje.

TP4040S  radne površine 40x40cm – odlična presa domaćeg proizvođača, koja takođe predstavlja praktično, pouzdano i kvalitetno rešenje.

Kombo presa 5 u 1 presa savremenog dizajna koja pruža najveći kvalitet izrade za duplo kraće vreme, što vam daje visoku produktivnost i konkurentniji nastup na tržištu. Ova presa je pravi izbor kada:

Želite da započnete ili proširite posao

– Imate knjižaru ili Gift Shop gde želite da ponudite odštampanu poklon šolju, majicu, podlogu za miša, ranac…

– Imate zanatsku radnju (pečatoreznica, fotokopirnica, izrada ključeva…) i želite da proširite vašu ponudu.

– Započinjete biznis i želite da ponudite svoje proizvode putem društvenih mreža.

– Imate firmu gde imate potrebu da često radite poklone za poslovne partnere i želite da to budu personalizovani pokloni a opet po prihvatljivoj ceni.

– U svakoj situaciji gde želite da imate mogućnost štampe više vrsta proizvoda u toku jednog dana pojedinačno ili u manjim serijama.

Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije i konsultacije.

Spremili smo za sve naše kupce nove Mini i Maksi pakete najboljih svetskih folija za tekstil po izuzetno popularnim cenama! Toliko popularnim da vaš logo brendiranje majice košta samo 19.90 RSD!

Dimenzije folija u oba paketa su 1m x 50cm, osim za Easy Pattern koji je 1m x 30cm.

Izuzetna ponuda u jednom paketu za najrazličitije efekte po fantastičnim cenama.

Da li želite da postignete dekorativni efekat u vašem domu recimo ili da jednostavno napravite mesto gde ćete ostavljati i razmenjivati poruke sa kolegama ili ukućanima? Samolepljive folije za table je ono što vam je potrebno. Ove folije su se posebno praktičnim pokazale u primeni u kućnim varijantama kancelarija. Koliko god mala bila, kućna kancelarija treba da vam obezbedi sve što vam je potrebno za rad na dohvat ruke, kao i da vas svojim okruženjem inspiriše. Vrlo često će vam  zatrebati da nešto zapišete, pitanje je – gde to da uradite? Sa ovim folijama možete da kreirate table svuda oko sebe.

Praktično, funkcionalno i produktivno rešenje dostupno je u nekoliko varijanti:

Crna foliija za krede ili kako je popularno zovu ” školska tabla u rolni ” pruža pre svega dekorativni efekat jer se dobro uklapa sa nameštajem. Po njoj možete pisati kredom i brisati vlažnom krpom ili sunđerom. Dostupna je u rolnama širine 125cm.

Piši-briši bela folija za flomastere. Dostupna je u sjajnoj i mat varijanti i takođe se odlično uklapa u okolinu. Po njoj možete pisati svim popularnim piši-briši flomasterima, a tekst se lako uklanja uz pomoć suve krpe od mikrofibera, bez ostavljanja mrlja i senki, dok se pisanje (permanentnim) markerima uklanja proizvodima za čišćenje na bazi alkohola. Dostupna u rolnama širine 137cm.

Providna folija za flomastere zbog svoje transparentnosti nudi mogućnost nanošenja na bilo koju tvrdu površinu bez bitnog menjanja enterijera. Ipak može i ona imati dekorativnu ulogu u kombinaciji sa drugim folijama u boji, kao i sa prethodno odštampanim dezenima. Natpisi se lako brišu suvom krpom bez ostavljanja mrlja i tragova. Dostupna je u rolnama širine 137cm.

Za dodatne informacije, savete, podršku kontaktirajte nas putem maila: info@difol.net.

Versa Studio BT-12 je mali, popularni DTG printer neverovatno jednostavan za upotrebu i održavanje, napravljen tako da pruža izvanredan kvalitet štampe.

Evo nekoliko saveta i trikova pomoću kojih ćete dobiti najbolje otiske:

1.) Prilagodite gustinu boje prilikom instaliranja upravljačkog programa štampača – Kada prvi put instalirate upravljački program BT-12 printera možete da podesite i gustinu boje, ukoliko taj korak propustite neki naredni put u Postavkama odaberite “Svojstva štampača” i “Podesi gustinu boje”, a zatim podesite na sledeći način ( crna – 9, cyan/magenta/žuta – 7 po boji);

2.) Podesite nivoe osvetljenosti i kontrasta u Roland Design softveruRučno podešavanje nivoa osvetljenosti i kontrasta odabranih JPG i PNG slika, pomoćiće u postizanju što boljeg kvaliteta. Pomeranjem klizača na 75% za oba svojstva je prihvatljivo na većini slika, ali određene fotografije će tržiti promenu nivoa osvetljenosti, dok će nivo kontrasta biti ok. U tom slučaju ćete prilagoditi podešavanja vašim fotografijama.

Za više informacija o ovoj mašini možete nas kontaktirati putem maila: digital@difol.net.

Ukoliko ste kupili svoju prvu mašinu i tek započeli sa štampom ili jednostavno želite da saznate što više Roland DGA stručnjaci su sastavili uži izbor najčešće korišćenih termina u štampi, za vas. Ovo su samo neki od pojmova:

 • Die Cut (Peforirano sečenje or Perf Cut) – proces sečenja kod koga se svaka nalepnica seče u oblik slike uključujući i nosač papir;
 • Kiss Cut (Conturno sečenje) – postupak sečenja u kome se svaka nalepnica iseče u više slojeva dok nosač papira ostaje netaknut. Ovo vam ujedno omogućava da svaku nalepnicu pojedinačno uklanjate sa nosača;
 • Color Gamut – opseg boja koje mašina može da odštampa, pa tako neke mašine imaju širok spektar boja, što znači da mogu reprodukovati širok spektar nijansi, različite crne tonove i glatke prelaze bez vidljivog odvajanja boja;
 • Spot Colors – specifičan izbor boja koji možete primeniti na grafiku u vašem dizajnerskom softveru, na primer Coca Cola ima sopstvenu boju crvene boje. Mnogi brendovi koriste spot boje kako bi definisali tačnu boju svojih logotipa i osigurali ih;
 • Vector Files ( vektorske datoteke ) – vrsta datoteka koje se kreiraju u CorelDRAW® ili Adobe Illustrator®, koje se mogu prilagoditi bilo kojoj veličini te nude mogućnost uvećanja vektorskih elemenata bez pogoršanja kvaliteta slike;
 • Raster Files – vrsta datoteka koja se kreira u Adobe Photoshop i čuva se kao jpeg, png i pdf sa slikama, ove datoteke sadrže piksele koji čine sliku. Velike datoteke visoke rezolucije se smanjuju za izradu aplikacija za štampu, međutim slike niske rezolucije se ne mogu uvećati ukoliko nemaju raster pikselnu datoteku;
 • Dots per inch (DPI, or dpi) – tačkice po inču predstavljaju kvalitet slike rasterske datoteke i odnose se na gustoću tačaka slike, što je veća gustoća, veća je i rezolucija datoteke. Veb slike obično su rezolucije oko 72dpi, dok su slike za štampu od 300dpi pa naviše….

Ovo su neki od početnih pojmova, za ostatak pogledajte blog – ovde.

Silhouette kateri predstavljaju hobi uređaje i vrlo su jednostavni za korišćenje, međutim ipak postoji i određena vrsta zabrinutosti kada se prvi put startuje sa radom na nekom uređaju. Iz tog razloga izdvojili smo za vas detaljan vodič koji će vas postepeno provesti kroz sve korake štampe i sečenja do finalne nalepnice.
Prvo što su vam omogućili iz Silhouettea jeste besplatno preuzimanje seta nalepnica sa stranice SoFontsy na linku – ovde. Nalepnice su spremne za štampu i rezanje i nema potrebe za dodatnim uređivanjem, samo raspakujte datoteku i otvorite fasciklu.
Uključite vaš Cameo uređaj i uverite se da li imate Bluetooth vezu ili povežite mašinu sa računarom preko USBa.
Pokrenite Silhouette Studio i idite na tablu Send. Sa liste mašina izaberite vašu mašinu  ( Active ili Ready Silhouette Cameo 4 ) recimo.

налепнице, камеја 4, штампа и крој, бесплатни дизајни силуета, почетни водич за силуету ЦАМЕО

Pomerite se u deo za Design i otvoriti podešavanje stranice sa vrha bočne trake.

налепнице, 15 "камеја 4, штампа и рез, бесплатни дизајни силуета, силуета ЦАМЕО почетник

Još uvek treba izvršiti nekoliko promena na ovom panelu:
 • Promenite veličinu medijaUverite se da je
 • Uverite se da je Orijentacija postavljena na portret
 • Označite polje za potvrdu ( Prikaži granicu štampanja )

налепнице, 24 "камеја 4, штампа и рез, бесплатни дизајни силуета, папир за налепнице

Pređite na treću karticu, na stranicu SetUp. Uključite registracione markere koje su potrebne kako bi odredili gde uređaj da seče vaše odštampane slike. Označite Uključeno.

налепнице, папир за налепнице, штампа и рез, бесплатни дизајни силуета, силуета цамео 4 про

Sada možete dodati dizajn. Idite na File, zatim Merge i dođite do datoteke sa besplatno preuzetim nalepnicama.

налепнице, камеја 4, штампа и рез, бесплатни дизајни силуета, регистрациони знакови

Dizajn nalepnica treba otvoriti na istom radnom mestu u kome ste radili. Nalepnice su već grupisane za rad.

налепнице, 15 "камеја 4, штампа и рез, папир за налепнице, силуета ЦАМЕО почетни водич

Izaberite set nalepnica i pomerite ga tako da ne dodiruje nijedno heširano polje registracionih oznaka. Nalepnice treba da budu unutar ivica za štampu i rezanje.

налепнице, камеја 4, штампа и рез, папир за налепнице, силуета ЦАМЕО почетни водич

Pređite na tablu Send. Nakon odabranog seta nalepnica kliknite Cut Edge. Ovo će staviti liniju reza oko same spoljne ivice svake od nalepnica.

налепнице, камеја 4, штампа и рез, папир налепница, силуета ЦАМЕО почетници

Sada ste spremni za štampanje nalepnica na kućnom inkjet ili laserskom ili pak bilo kom drugom solventnom printeru. U ovom slučaju bitna je procedura rada u samom softveru. Dakle:
Izvadite sve iz ležišta štampača i ubacite samo jedan list papira za nalenice.
U programu Silhouette Studio kliknite ikonu ( štampač ) na gornjoj traci sa alatkama i dobićete pregled štampe.

налепнице, камеја 4, штампа и рез, папир налепница, силуета ЦАМЕО почетници

Kliknite na print i otvoriće se prozor sa podešavanjima štampe. Predlog je da odaberete Najbolji kvalitet štampe i promenite vrstu papira u opciju koja je najbliža premium mat, mat fotografiji ili mat brošuri. Ovo će vam pružiti najkvalitetnije, najsvetlije i najživlje nalepnice.

налепнице, камеја 4, штампа и рез, папир за налепнице, силуета ЦАМЕО почетни водич

Pošaljite sliku na štampanje.
Zajedno sa dizajnom nalepnica, ispisuju s i registracioni markeri.
Kada ste odštampali pripremite sve za sečenje.
Uzmite odštampani list sa nalepnicama i postavite ga na podlogu za sečenje, tako da gornja i leva ivica odštampanog lista blago prekrivaju levu gornju liniju mreže na podlozi.
налепнице, камеја 4, штампа и рез, папир за налепнице, силуета ЦАМЕО почетни водич
Pritisnite dugme Load na Cameo 4 i sačekajte da krene da trepće. Zatim sa obe ruke držite podlogu za sečenje sa svake strane, postavite je tako da se leva ivica prostirke poravna sa sivom linijom na Cameo 4. Gornja ivica podloge treba nežno da leži u blizini valjka. Za oko 5 sekundi valjci će početi da uvlače podlogu.
Obavezno ubacite nozić u levi nosač. Preporuka je Autoblade nožić.
налепнице, камеја 4, штампа и рез, папир за налепнице, силуета ЦАМЕО почетни водич
Na listi materijala odaberite Papir za nalepnice beli da bi softver izabrao podrazumevane postavke reza koje dobro funkcionišu za ovaj papir. Ako ste navikli na autoblade, verovatno ne obraćate mnogo pažnje na podrazumevane postavke reza, ali ako koristite ručno sečivo, ovde ćete pronaći preporučenu dubinu sečiva.

налепнице, камеја 4, штампање и резање, папир за налепнице, подешавања резања

Kliknite na Pošalji da biste započeli postupak sečenja. Cameo kater će prvo početi da traži registracione markere. Jednom kada pronađe sva tri, započet će sa rezanjem nalepnica.

налепнице, 24 "камеја 4, штампа и рез, папир за налепнице, силуета ЦАМЕО почетници

Pre nego što u potpunosti izvučete podlogu, probajte da odlepite jednu nalepnicu.
налепнице, камеја 4, штампа и рез, папир за налепнице, силуета ЦАМЕО почетни водич
Nadamo se da smo vam ovim tutorijalom pomogli da počnete sa izradom nalepnica. Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije oko dostupnih Silhouette proizvoda.

Kada postanete Roland korisnik ono što dobijate je mnogo više od štampača ili print&cut mašine.

Dodatnih 5 saveta će vam pomoći da napravite, ne samo dobre, već odlične rezultate sa vašim Rolandom:

1. Klimatizacija medija za štampu. Idealni uslovi su da se materijal drži u prostorijama gde i štampač.

2. Izbor pravog profila za vaše medije. Ovo osigurava najbolji kvalitet štampe, ali i pored toga, optimizuje grejač i još važnije kontroliše upotrebu boje za što ekonomičnije štampanje.

3. Bi direkcija obezbeđuje da kapljice boje padnu na pravo mesto, bez obzira da li se glava kreće levo-desno ili desno-levo.

4. Podešavanje kalibracije dovoda. Ova je značajno kada prebacujete između različitih vrsta medija. Na primer baner je deblji od vinila i tako bliži glavi štampača, pa se ovo mora nadoknaditi.

5. Na kraju očistite vaš štampač. Poslednja generacija EkoSol Max boja nam donosi mnogo jednostavnije održavanje štampača. Dovoljno je jednom sedmično očistiti mašinu, okolinu glave, noževe i brisače i proveriti gipkost. Potrebno je samo 5 minuta.

Ovo je 5 jednostavnih, ali efektnih saveta da vaša štampa bude uvek vrhunska.

Brendovi se odmah prepoznaju po određenim nijansama boja. Na primer sa zelenom imamo 7-Eleven i Starbucks. Izrazite nijanse su način na koji se brend odvaja od drugih.

Odabir boja za brend ne odnosi se na odabir omiljene boje, već na ono šta želite da poručite. Boje su povezane sa osećanjima i temama, tako da pravilnim odabirom vi zapravo komunicirate bez reči sa drugima. Izbor boje treba da odražava vašu nameru da određeno raspoloženje ili uticaj povežete sa svojim brendom. 

Ipak brendiranje je samo jedan aspekt oglašavanja. Boje se koriste i za znakove koji ne uključuju nužno identitet vašeg brenda, dakle za razna obaveštenja i najave. Strateški izbor boja omogućava znaku da skrene pažnju na ono šta se tim znakom predstavlja.

Postavlja se pitanje koje su najbolje boje za reklamne znakove? Ako ste se ikada zapitali šta stoji iza odluka o bojama najpoznatijih brendova pogledajte strategiju boja.

Boje predstavljaju osnovnu ulogu u razmeni poruka.

Crvena je uobičajena kod znakova obaveštenja i upozorenja jer pleni pažnju svojom smelošću. Svetlo crvena i ružičaste: ljubav, osetljivost, prijateljstvo, ženstvenost. Tamno crvena: vođstvo, hrabrost, bes, snagu, uzbuđenje, energiju, glad. Crvenkasto-braon: stabilnost, žetvu, prirodu. Primeri poznatih brendova koji su odabrali ove nijanse crvene:  Coca-Cola, Kellogs, Target, Wendy’s, Burger King, ESPN i Netflix.

Plava je boja autoriteta, sigurnosti i poverenja. Tamno plava predstavlja razum, odanost, stručnost i stabilnost. Svetlo plava: mir, spokoj, razoružavanje, vodu. Primeri: Facebook, Ford, Volkswagen, American Express, PayPal i Samsung.

Žuta je boja optimizma i zabave. Svetlo žuta: oprez, pažnja, sreća, energičnost, spontanost i svetlost. Žuta: sunčevu svetlost, toplinu, veselje. Primeri: McDonald’s, Shell Oil, Best Buy, BIC, Hertz i DHL.

Zelena je boja prirode i zdravlja. Tamno zelena: novac, ambicija, pohlepa. Srednje zelena: zdravlje, svežina, rast i život. Plavo-zelena: zaštita, zarastanje i emocionalno blagostanje. Maslinasto zelena: mir. Primeri: Whole Foods, Starbucks, Perrier, Land Rover i BP 

Narandžasta je boja ohrabrenja i motivacije. Srednje narandžasta: uspeh, kreativnost, mladost, sloboda. Svetlo narandžasta: toplina, optimizam, instinkt, spontanost, druženje. Crveno-narandžasta: želja, zadovoljstvo, dominacija, agresija, akcija. Zlato: bogatstvo, novac, prestiž. Primeri brendova: Amazon, Harley-Davidson, Nickelodeon, Mozilla, Fanta i MasterCard.

Ljubičasta je boja kraljevstva i bogatstva. Tamno ljubičasta: duboke emocije, duhovnost, misterija. Srednje ljubičasta: bogatstvo, mudrost, saosećanje, mašta, nadahnuće, kreativnost. Svetlo ljubičasta: osetljivost, ženstvenost, intuicija, porodica, harmonija, romansa, nostalgija. Primeri: Planet Fitness, Taco Bell, Yahoo! i Hallmark.

Crna je boja moći i misterije, predstavlja eleganciju, tajnost, sofisticiranost, spletke, luksuz. Primeri brendova koji su odabrali baš crnu da ih predstavlja na najbolji način su: Nike, Jack Daniels, Puma, Loreal, Chanel i Calvin Klein.

Bela je boja čistoće, moderno, čisto, jednostavno, nevino, neutralno. Primeri: Adidas, Burberry, Tesla, Sony i Cartier.

Siva je boja neutralnosti i praktičnosti, profesionalni, efikasni, formalni, smireni, uravnoteženi, zreli, konzervativni. Primeri: Mercedes Benz, Lexus, Apple i Wikipedia.

Pri odabiru boja imajte uvek na umu šta želite da predstavite i kojom bojom možete najbolje da se izrazite.

Na stranici Materijali pogledajte Ton karte folija i odaberite vašu kombinaciju boja.

Gore