Lili Hanter menadžer proizvoda za tekstil iz Rolanda u blogu koji smo izdvojili za vas navodi šta je sve ključno što treba razmotriti pri kupovini DTG printera. Šta će činiti većinu vašeg posla? Ukoliko je vaša štampa vezana za crne i tamnije tekstile trebaće vam štampač koji koristi i belu boju. Dakle kako bi se boje lepo primile i istakle na tamnim podlogama potrebno je da prvo nanesete belu boju, a zatim preko nje odštampate sliku. Za bele, sive i svetlije materijale štampa će se odlično videti, tako da nije potrebno kupovati mašinu koja će u konfiguraciji imati i belu boju ( ovo je važno jer su mašine sa ovakvom konfiguracijom skuplje na tržištu ). Početni DTG štampač iz Rolanda je BT-12 koji u svojoj konfiguraciji nema belu boju i namenjen je svima onima koji su novi u ovom poslu ili im je DTG štampa dodatak već postojećim poslovima. Šta je tačno predtretman i zašto je potreban? Predtretman je tečni rastvor baziran na sirćetu. Uglavnom se koristi na tamnijim podlogama i pomaže da se boje bolje vežu za tkaninu i poboljšava trajnost pranja. Bitno je da se predtretman podudara sa bojom jer neće svaki biti kompatibilan sa svakom bojom. Ovo su neki od ključnih saveta za ostale pogledajte blog – ovde. Detaljnije o našoj ponudi DTG printera možete se informisati putem maila: digital@difol.net.

Napravite novi dizajn kombinujući više boja jednog materijala u slojevima sa zanimljivim završnim efektom. U blogu koji smo izdvojili iz Sisera savetuju kako treba postupati da bi dizajn i izgledao onako kako je zamišljen. Zbog nanošenja jednog sloja na drugi treba voditi računa da se svi slojevi prvenstveno zalepe na tekstil a ne za nosač – transver, takođe je bitna i temperatura prese kako gornji sloj ne bi bio predugo izložen temperaturi i samim tim se previše skupio ili promenio intenzitet boje. Zbog kratkotrajne izdržljivosti na temperaturi specifični materijali poput Glitter i Holographic se uvek stavljaju u poslednjem sloju, dakle na samom vrhu. Detaljnije pogledajte u blogu – ovde.

Silhouette Cameo Plus donosi sve pogodnosti Cameo 4, ali je širi, tako da ima veću površinu sečenja. Može seći rolne do 38cm širine, tako da možete praviti veće dizajne, vrlo jednostavno! Uz povećanu radnu površinu poseduje i tehnologiju da poveća vašu efikasnost i pomogne vam u radu sa materijalima koje do sada niste mogli koristiti. Cameo Plus može seći deblje materijale, tkanine bez stabilizujuće pozadine, kao i papir bez podloge. Plus je kompatibilan i sa Mac i Windows operativnim sistemima i koristi Silhouette Studio, dinamični softver koji stoji iza svaki Silhouette mašine za sečenje. Pristupom Silhouette Design prodavnici bićete u mogućnosti da koristite preko 150.000 dizajna. Detalje zatražite putem maila: digital@difol.net.

Siser PS Flex

Saturday, 23 January 2021 od

Poliuretanski fleks materijal za kater. Visokootporan je na pranje, jednostavan za sečenje i skidanje viška materijala, te pogodan za višeslojne aplikacije. Debljine 90 mikrona pogodan je za nanošenje na pamuk, poliester i mešavinu ovih materijala. Nanosi se presom pod srednjim pritiskom, 15 sekundi, na temperaturi od 150°C. Materijal poseduje Oeko Tex Stadanrd 100 Class 1 sertifikat (igračke i odeća za bebe). Više o našoj ponudi fleks i flok folija za tekstil na sajtu – ovde.

Veliko interesovanje vlada za modelima najnovije Graphtec serije katera – CE7000, jer donose poboljšane karakteristike, visoku efikasnost i veliku isplativost. Najprodavaniji model generalno je 60, a u ovoj seriji on je sledećih karakteristika: Maksimalna širina ulaza za materijal je: 712 mm; Maksimalna širina sečenja: 603 mm x 50 m; GRAPHTEC poznati i precizni OPTIČKI čitač, Poboljšani ARMS 8.0 Sistem; Brzina sečenja: do 1000 mm/s; Sila sečenja: do 500 gr; Mogućnost PROSECANJA podloge (Ricovanje); Postolje sa nosačem rolne folije; Sofware Cutting Master 4. Za više informacija kontaktirajte nas putem maila: digital@difol.net.

Sa providnom folijom za table Aslan proizvođača. U pitanju je samolepljiva, providna folija koja vam pruža mogućnost izrade raznih oglasnih i promotivnih tabli na bilo kojoj radnoj površini. Vaše je da odaberete glatku površinu, isečete foliju po meri, zalepite i koristite kao tablu. Folija je izuzetno tanka samo 50 mikrona te je pogodna za nanošenje i na druge već odštampane folije, kao i na folije u boji, čime zapravo dobijate tablu u boji, što opet povećava mogućnosti za upotrebu i namenu ovog proizvoda. Po foliji je moguće pisati flomasterima, a podloga posebno otporna na grebanje obezbeđuje da ispisani tekst ne ostavlja nikakva oštećenja nakon uklanjanja. Folija je dostupna u širini 137cm. Više o ponudi folija za ovu namenu i načinu poručivanja putem maila info@difol.net.

Sve u jednom rešenje

Thursday, 21 January 2021 od

VersaUV LEC2-300 je pristupačan UV printer/kater koji nudi visoki kvalitet štampe. Raznovrstan i visokoproduktivan, radi posao koji bi inače radilo više uređaja, direktnom štampom, sečenjem, bigovanjem i reljefiranjem na kartice, folije i druge materijale u jednom neprekidnom procesu. Uštedite novac i prostor ovom idealnom print/kat mašinom za nalepnice, kartone, pakovanje, obeležavanje i još mnogo toga. Izuzetno bogat kolorit neprevaziđene živopisnosti i finoće detalja. Konfiguracija u duplom CMYK-u, ili CMYK + bela i lak za 3D teksture, simulaciju reljefa i gađanje boja. Više informacija putem maila: digital@difol.net.

Oracal folija za štampu ( Orajet 3451 ) namenjena za izradu aplikacija na solventnim i ecosolventnim štampačima, za trajnu aplikaciju na ceradna platna. Folija je odličnih performansi sa izvanrednom dimenzionalnom stabilnošću i karakteristikama u pogledu sečenja i obrade. Debljine 80 mikrona dostupna je u rolnama širine 137cm. Posebnu primenu je našla u izradi natpisa, obeležavanju i dekorisanju cerada na kamionima, kao i tendi na prodajnim objektima. Kontaktirajte nas za besplatne uzorke za probu.

BT12+HB12 – 1.990 eur + pdv – Rolandov DTG printer BT-12 u kompletu sa HB-12 finišerom po specijalnoj ceni u narednom periodu! Pristupačni DTG štampač vam omogućava da odmah uplovite u profitabilni svet personalizacije odeće, koristeći uređaj vrlo jednostavan za upotrebu, kao kancelarijski štampač koji daje fantastične rezultate. Štampajte direktno na pamučne majice, sportsku odeću, torbe i druge proizvode za par minuta iz komfora vašeg radnog stola. Kontaktirajte nas: digital@difol.net.

Rolandove Eco-UV boje

Wednesday, 20 January 2021 od

Roland ECO-UV boje za LEC, LEJ i LEF UV štampače. Prilagođene za savršeno prijanjanje pri svim dostupnim brzinama, dajući visoku gustinu i širok gamut za dobijanje izuzetnih slika svakog puta. Pogodne za veliki broj materijala poput folija, papira, providnih filmova, čvrstih materijala itd. Usled svoje fleksibilnosti ove boje se mogu razvući i naneti na krivine i ivice bez pucanja. ECO-UV lak poboljšava hemijsku i otpornost na grebanje, produžava vek trajanja uz dodavanje sjajnih lakiranih efekata krajnjem proizvodu.

Gore