Presa iz Hobi programa

Tuesday, 26 May 2020 od

Još jedna novina iz našeg Hobi programa materijala i opreme, presa Easy Press Cricut proizvođača. Ovaj uređaj je neizostavni saradnik u vašoj proizvodnji majica! Uz precizno podešavanje temperature do 205° C presa vam nudi profesionalne rezultate. Kombinujući brzinu profesionalnih presa i pogodnost pegle EasyPress takođe omogućava brže i bezbednije rezultate  koji su postojani i nakon više pranja. Veličine 30 x 25cm idealna je za majice, cegere, ćebadi, jastuke, kecelje itd. Lagana, prenosiva, jednostavna i prostorno štedljiva, kompatibilna je sa svim uobičajenim folijama za tekstil. Za više informacija kontaktirajte nas.

Napredak u DTG tehnologiji donosi nove naprednije boje sa fantastičnim novim benefitima. Štampajte širi gamut boja i smanjite uticaj na životnu sredinu kertridžima koji koriste manje plastike. Printovi su otporni na više pranja i zadržavaju postojanost još duže. Sve ovo uz pogodnost i pouzdanost Brother DTG tehnologije po kojoj je poznata. To je obećanje koje daju nove Innobella tekstilne boje. Podignite svoje printove na nivo viši nego ikada i napravite ih kolornijim nego što ste ikada pomislili da je moguće. Za više informacija kontaktirajte nas: digital@difol.net.

Iz Silhouettea nam dolazi novi veći model 3d printera pogodan i za početnike i za stručnjake – Alta Plus. Ovaj model kao i prethodni kreira razne 3D modele koristeći PLA filamente i kompatibilan je sa svim postojećim Silhouetteovim filamentima. Jednostavan je za korišćenje i dolazi nam kalibrisan i sklopljen, spreman za rad odmah. Zapremina štampe je: 124 x 124 x 130mm. Uz mašinu dolazi i Silhouette 3D softver sa mnoštvom ideja za izradu najraznovrsnijih 3d objekata, poput: raznih privezaka, dekorativnih posuda, rezača za kolače, čak i nakita. Mogućnosti su velike, granica je samo vaša mašta. Više informacija putem maila: digital@difol.net.

Dugotrajna, stabilna, metalizovana poliesterska samolepljiva folija za štampu. Poseduje poseban premaz na vrhu za bolju štampu. Odličnom se pokazala u proizvodnji nalepnica visokog kvaliteta, pločica sa imenom, nalepnica tehničke identifikacija, bezbednosnih nalepnica, dekorativnih i dr. Na foliji je moguća Inkjet štampa solventnim, UV ili lateks bojama. Detaljne karakteristike pogledajte na našem sajtu – ovde.

Magazin Big Picture u partnerstvu sa ISA i pod pokroviteljstvom Fujifilma, HPa i Rolanda objavljuje nagradu za “Najbolju grafiku velikog formata” u 2020. godini. Pobednički projekat je najkreativniji i najinovativniji, a ujedno prikazuje i kako su današnji štampari u mogućnosti da pomeraju granice naše mašte, kada je štampa u pitanju. Pobednički Tim Bucknell Univerziteta dizajnirao je, odštampao i postavio grafiku na studentske ormariće, i sve to uz pomoć  Rolandovog izvanrednog uređaja VS-540i. Preko 600m2 je odštampano i postavljeno, nakon čega je trebalo da se izrežu otvori za 498 vrata ormarića. Rezultat je kohezivan, moderan dizajn. Detaljnije pogledajte u blogu – ovde.

Kada su folije za termotransfer na tekstil u pitanju najčešća nedoumica je kako održavati odeću nakon nanošenja aplikacija. Iz Sisera nam dolazi vodič za pravilno pranje, sušenje i negu odeće. Između ostalog u vodiču navode da je pre prvog pranja nakon nanošenja folije potrebno sačekati makar 24h, jer termoadhezivnom sloju treba vremena da se kristalizira i potone u vlakna tkanine, ako se prerano opere i osuši postoji šansa da ispuca i da se oljušti. Takođe savetuju da odeću prilikom pranja okrenete spolja ka unutra, kako aplikacije ne bi direktno dolazile u dodir i stvarale trenje sa drugim tkaninama, za pranje treba koristiti blage deterdžente i treba voditi računa o temperaturi. U karakteristikama materijala treba proveriti pogodnu temperaturu pranja, kao i da li je pogodno hemijsko čišćenje. Iz Sisera nam navode koji se od njihovih materijala mogu tretirati hemijskim čišćenjem. Detaljnije pogledajte u blogu – ovde.

SpyderX – najbrži, najprecizniji i najednostaviji alat za kalibraciju monitora ikada kreiran od strane Datacolora. Dok god ste negde tamo, jureći za savršenom fotografijom, Datacolor će se truditi da nađe način da uspete. Kalibrišite vaš monitor ispod 2 minuta. Uz pomoć SpyderX kalibracija monitora se dešava tako brzo da nećete ni razmišljati da je preskočite, a boje će vam uvek biti najpreciznije moguće. Nova tehnologija na bazi sočiva pruža viši nivo preciznosti boje sa preciznijim bojama na ekranu, detalja senki i balansa bele. Softver je vrlo intuitivan od jednostavne kalibracije na klik do najnaprednijih opcija. Dostupni modeli Spyder X Elit Spayder X Pro.

Iz našeg Hobi programa predstavljamo još jednu novinu – Boje za tekstil. Boja za tkaninu se može koristiti sa šablon folijama, za kreiranje posebnih dizajna koji se trajno nanose na odeću i druge tipove tkanine. Izuzetno je otporna na pucanje i guljenje kada se osuši. Osušena farba je mekana na dodir i dobro se uklapa u osećaj tkanine na dodir, tako da dobijate vizuelni efekat jedinstvenog dizajna odeće, ali uz originalni osećaj podloge. Kada se osuši, boja naneta na površinu je trajna i ne ispira se. Jedna boca je dovoljna za za kreiranje pet do deset projekata, u zavisnosti od veličine. Boje se mogu mešati za dobijanje jedinstvenih nijansi. Kontaktirajte nas za više informacija.

Proširili smo našu ponudu Hobi programa mašinama i dodatnom opremom. Ovom prilikom izdvajamo Foil Quill set. Oplemenite vaše projekte folijama za vrelo pečatiranje i ovim setom olovaka. Prosto ubacite jednu od Foil Quill olovaka zajedno sa adekvatnim adapterom u vaš kater, odaberite dizajn i pustite mašinu da radi. Dodaci su pogodni za većinu popularnih Silhouette, Brother, Cricut, Sizzix itd. mašina za sečenja. Set sadrži 3 foil quill olovke (standard, debela, tanka), 4 adaptera (A Silhouette, B Brother, C Cricut, D Sizzix), 3 rolnice folije u 15.5cm x 1.25m u zlatnoj/srebrnoj/rose gold boji, 1 washi tape rolnica u 2.5cm x 10m i 1 pločica otporna na toplotu (za pripremu projekata).

Duplofan traka u rolni

Friday, 22 May 2020 od

Orabond 4040 je dvostrano samolepljiva, duplofan, providna poliester folija, dostupna i u varijanti 4040D pokrivena sa obe strane. Koristi se pri lepljenju različitih objekata na ravne površine. Lepak je solvent poliakrilat, neutralni. Površine na kojima se lepi folija moraju biti čiste (odmašćene, bez mehaničkih nečistoća kao što je prašina, opiljci, …), radi što boljeg prijanjanja. Više o tehničkim karakteristikama na stranici ovog proizvoda – ovde. Detaljnije o našoj ponudi duplofana putem maila: jerinic@difol.net.

Gore